El Poblat Ibèric del Turó de Can Santpere veu la llum

En el marc de les Jornades de Patrimoni Europees a Catalunya, del 23 al 25 de setembre, l’Ajuntament de la Roca, enguany, ha programat una xerrada sobre “Quan la Roca era Ibèrica “ a càrrec de l’arqueòleg Jordi Chorén i una visita guiada al Poblat del Turó de Can Santpere.    

La visió que ens va poder oferir la xerrada del divendres sobre com era el nostre territori – la Laietània – des segles VI fins al II a C, ens va ajudar molt a comprendre la posterior visita guiada del diumenge fins a les excavacions actuals d’aquest poblat.

Arribats a dalt de la carena d’una zona boscosa amb difícultat d’accés trobem, per primera vegada, les restes al descobert el que havíen de ser edificacions  adosades a la muralla de l’assentament (des l’any 1944 dels “Blaus” de Sarrià no hi havia cap més anotació). Cal remarcar que la muralla, ja coneguda, te més de 300m de llarg i d’ample va dels 60cm fins 1m arribant en alguns punts al 1,5m.

Aquesta excavació permet atorgar al poblat unes dimensions d’entre, com a mínim, 1,5 i 2 Hectàrees, el que la situaria com a “ciutat de segon ordre” a l’època, nomès per sota en importància de la capital d’aleshores, Burriac. La qual cosa modifica el que es coneixia fins ara sobre aquest territori.

En acabar la visita es va poder fer un “tast ibèric” amb aliments dels que se’n podien tenir referències, com el raïm, els fruits secs, ametlles, avellanes i nous, el formatge d’ovella i la mel, les olives arbequines, el pernil i el pa sense llevat.

Podeu accedir a les fotos del dia 25 des d’aquest enllaç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s